Comunicat de premsa relatiu a la participació d’SDP al congrés del Partito Socialista de la República de San Marino

Autor:
Font:
Publicat el: 8 de Març de 2015

Jaume Bartumeu ha participat al Congrés del Partito Socialista de San Marino

El Partito Socialista de San Marino, que és el primer partit de l’oposició en aquella República, i Socialdemocràcia i Progrés d’Andorra mantenen una estreta relació i van signar, el juliol de l’any passat, un acord de col·laboració política en l’àmbit de les relacions amb la Unió Europea.

El Congrés es va iniciar el divendres al vespre i es va perllongar tot el dissabte amb la discussió del document polític “Da qui passa il futuro. La strada per un riformismo di governo” (Per aquí passa el futur. La via per un reformisme de govern.)

El congrés va servir per procedir a l’elecció del Secretari General i la Direcció del Partit, equivalent al Consell Nacional de la formació política. Fou novament elegit Simone Celli, que va visitar Andorra els dies 11 i 12 d’abril del 2014, encapçalant una delegació del Partit Socialista de San Marino convidada per Socialdemocràcia i Progrés (SDP).

Jaume Bartumeu va fer una intervenció, que adjunt s’acompanya, en la qual es va referir àmpliament al procés d’acostament de San Marino i Andorra als estàndards internacionals en matèria de transparència en l’activitat financera i, també, a la negociació d’un acord d’associació amb la Unió Europea.

En la seva intervenció Jaume Bartumeu va posar en evidència la coincidència de l’orientació del Partito Socialista i d’SDP tant en la defensa dels valors socialdemòcrates com en la ferma voluntat d’assegurar el reforçament de la vinculació d’ambdós països amb la Unió Europea.

Durant el debat general del dissabte diversos ponent varen fer referència a les paraules del representant d’SDP en la qüestió relativa a la negociació de l’acord amb la Unió Europea. D’aquesta qüestió en van parlar àmpliament el dissabte al matí Jaume Bartumeu i Paride Andreoli, president del Grup parlamentari socialista al Consiglio Grande e Generale.

Jaume Bartumeu ha aprofitat la seva estada a San Marino per a mantenir també una trobada amb els representants del Partito dei Socialisti e dei Democratici (PDS), Marina Lazzarini, secretària general i Gerardo Giovagnoli, responsable de les relacions internacionals.

El PDS forma part de la coalició que dirigeix el govern de la República de San Marino.

En ambdues reunions es va analitzar les perspectives de l’acostament al mercat interior europeu, sabedors que les negociacions començaran el proper 18 de març amb una primera reunió que se celebrarà a Brussel·les entre la Comissió europea i delegacions de San Marino, Mònaco i Andorra.

(S’adjunta la intervenció de Jaume Bartumeu)

San Marino 8 de març del 2015